DE RECHTEN VAN BUITENLANDSE GEDETAILLEERDEN IN SPANJE.

Wat zijn de rechten van buitenlandse gedetineerden in Spanje?

Indien u gearresteerd bent en een buitenlander bent, lees dan verder om meer te weten te komen over uw rechten. A&O Advocaten, uw strafrecht advocatenkantoor in Marbella, legt uw rechten als gedetineerde uit.

Het strafproces kan op verschillende manieren beginnen, maar te allen tijde moeten de rechten van de persoon die het onderwerp is van de detentie worden gerespecteerd. Maar wat zijn deze rechten?

Het Wetboek van Strafvordering regelt de rechten in artikel 118. Op deze manier worden de volgende lijst met rechten aan u ter beschikking gesteld:

a) Recht om te worden geïnformeerd over de aan u toegeschreven feiten, evenals over eventuele relevante wijzigingen in het object van het onderzoek en de ten laste gelegde feiten.

b) Recht om de procedure vooraf te onderzoeken.

c) Recht om uw recht op verdediging in de procedure uit te oefenen.

d) Recht om vrij een advocaat aan te wijzen.

e) Recht op gratis juridische bijstand aan te vragen.

f) Recht op gratis vertaling en tolk.

g) Recht om te zwijgen en geen verklaring af te leggen.

h) Recht om niet tegen zichzelf te getuigen en geen schuld te bekennen.

Nadat de detentie heeft plaatsgevonden, verzamelt het Wetboek van Strafvordering de volgende rechten van de gedetineerde in artikel 520.2:

“Elke gedetineerde of gevangene wordt onmiddellijk schriftelijk op de hoogte gebracht, in een eenvoudige en toegankelijke taal, in een taal die hij begrijpt, van de feiten die hem worden toegeschreven en de redenen voor zijn vrijheidsbeneming, evenals van zijn rechten, en vooral van de volgende:

a) Recht om te zwijgen en geen verklaring af te leggen als hij of zij dat niet wil, om niet op enkele of alle vragen te antwoorden die worden gesteld, of om te verklaren dat hij of zij alleen voor de rechter zal getuigen.

b) Recht om niet tegen zichzelf te getuigen en geen schuld te bekennen.

c) Recht om een advocaat aan te wijzen, zonder afbreuk te doen aan de bepalingen van artikel 527, lid 1, onder a), en om door hem te worden bijgestaan zonder ongerechtvaardigde vertraging. Indien door geografische afstand de bijstand van een advocaat niet onmiddellijk mogelijk is, zal voor de gedetineerde communicatie per telefoon of videoconferentie met de advocaat worden vergemakkelijkt, tenzij een dergelijke communicatie onmogelijk is.

d) Recht om toegang te krijgen tot de essentiële elementen van de procedure om de wettigheid van de detentie of vrijheidsbeneming aan te vechten.

e) Recht om zijn detentie en de plaats van inhechtenisneming aan de familielid of persoon van zijn keuze te laten mededelen, zonder ongerechtva

Evenzo wordt de gedetineerde geïnformeerd over de maximale wettelijke detentieperiode tot aan de presentatie voor een rechterlijke autoriteit en de procedure waarmee hij de wettigheid van zijn detentie kan aanvechten.

Indien een verklaring van rechten in een door de gedetineerde begrepen taal niet beschikbaar is, dienen zijn rechten zo spoedig mogelijk aan hem te worden gecommuniceerd via een tolk. In dit geval dient een schriftelijke verklaring van rechten in een door de gedetineerde begrepen taal vervolgens zonder onnodige vertraging aan hem te worden verstrekt.

In alle gevallen heeft de gedetineerde het recht om de schriftelijke verklaring van rechten gedurende de gehele duur van zijn detentie in zijn bezit te houden.

In toekomstige artikelen op deze website zal A&O Abogados, strafrechtadvocaten in Marbella, een praktijkvoorbeeld van detentie door staatsveiligheidsdiensten behandelen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u meer informatie nodig heeft over de rechten van buitenlandse gedetineerden in Spanje.

NEEM NU CONTACT MET ONS OP.

Vergelijkbare berichten