KOPEN VAN EEN ONROEREND GOED IN SPANJE

Bent u een buitenlander en wilt u een onroerend goed in Spanje kopen? Weet u niet waar te beginnen? Bij A&O Abogados, experts in vastgoedrechten, leggen we enkele stappen uit van deze opwindende ervaring.

Het kopen van een onroerend goed in Spanje kan een grote investering zijn voor buitenlanders die een eigendom willen verwerven in een land met aangenaam weer en een rijke cultuur. Het proces van het kopen van een onroerend goed in Spanje kan echter verschillend zijn van wat men gewend is in andere landen, dus het is belangrijk om de nodige stappen te begrijpen om de transactie effectief en veilig uit te voeren. In deze blog zullen we enkele belangrijke aspecten bespreken om in gedachten te houden bij het kopen van een onroerend goed in Spanje als buitenlander.

Het is belangrijk om de hulp van een expert advocaat in te roepen die u kan helpen bij het begrijpen van het proces van het kopen van een onroerend goed in Spanje. Deze expert kan u helpen bij het navigeren door de vastgoedmarkt, het onderhandelen over prijzen en voorwaarden, en u begeleiden door het juridische en financiële proces.

KOPEN VAN EEN ONROEREND GOED IN SPANJE

Verkrijgen van een buitenlands fiscaal identificatienummer (NIE)

Voordat u een onroerend goed in Spanje koopt, is het nodig om een NIE te verkrijgen. Dit nummer is essentieel voor elke financiële transactie die in Spanje wordt uitgevoerd. Om een NIE te verkrijgen, moet u uw paspoort en een aanvraag indienen bij een vreemdelingendienst in Spanje.

Verkrijgen van een digitale handtekening

KOPEN VAN EEN ONROEREND GOED IN SPANJE

Dit omvat het verkrijgen van een vertrouwde certificatieprovider voor het ondertekenen van digitale documenten, met als doel het communiceren met verschillende overheidsinstanties en het indienen van belastingen.

Grondig onderzoek doen

Voordat u besluit een eigendom in Spanje te kopen, is het belangrijk om grondig onderzoek te doen naar de locatie, regelgeving en documentatie die nodig is voor de transactie. Dit kan het controleren van de juridische status van de eigendom omvatten, het controleren of er achterstallige schulden of hypotheken zijn en het kennen van de kosten die gepaard gaan met de aankoop, zoals belastingen.

Een contract van aanbetaling ondertekenen

Zodra u een eigendom hebt gekozen, moet u een contract van aanbetaling ondertekenen, wat een overeenkomst is tussen de koper en de verkoper om zich aan de transactie te binden. Dit contract omvat de voorwaarden en voorwaarden van de verkoop, evenals een aanvankelijke aanbetaling die doorgaans 10% van de totale prijs van het onroerend goed is.

Het registreren van het eigendom

Nadat de transactie is voltooid, is het belangrijk om het eigendom te registreren in het Kadaster. Dit garandeert dat de koper de wettige eigenaar van het eigendom is en dat eventuele hypotheek of lasten op het eigendom worden verwijderd.

Presentatie van de belasting op niet-ingezetenen inkomsten (IRNR)

De IRNR is een verplichting voor niet-ingezetenen die onroerend goed in Spanje verwerven. De Belasting op Niet-Ingezetenen Inkomsten (IRNR) is een belasting die wordt toegepast in Spanje op individuen en bedrijven die niet in het land wonen en inkomen genereren in Spanje. Deze belasting is van toepassing op het inkomen dat niet-ingezetenen in Spanje genereren, hetzij door werk, investering, huur van onroerend goed, verkoop, onder andere.

De IRNR wordt berekend op basis van het brutoloon dat de niet-ingezetene in Spanje heeft verdiend. Het belastingtarief varieert afhankelijk van de aard van de inkomsten en kan 19% of 24% bedragen, afhankelijk van of het gaat om ingezetenen van de Europese Unie of andere landen.

Het is belangrijk op te merken dat deze belasting niet van toepassing is op fiscale ingezetenen in Spanje, die onderworpen zijn aan de Belasting op Inkomen van Fysieke Personen (IRPF). Bovendien zijn er internationale overeenkomsten die dubbele belasting reguleren en voorkomen dat niet-ingezetenen in Spanje belasting moeten betalen in zowel hun land van herkomst als in Spanje.

Het is noodzakelijk om een ​​belastingaangifte voor niet-ingezetenen in Spanje in te dienen vóór 31 december van het jaar na het genereren van het inkomen. Als de niet-ingezetene deze aangifte niet indient, kan hij boetes en sancties krijgen van de belastingautoriteiten.

Het is noodzakelijk om voor 31 december van het jaar na het genereren van de inkomsten een aangifte inkomstenbelasting voor niet-inwoners in Spanje in te dienen. Als de niet-ingezetene deze aangifte niet indient, kan hij/zij boetes en sancties van de belastingautoriteiten tegemoet zien.

Kortom, de Niet-Inwoners Inkomstenbelasting (IRNR) is een belasting die van toepassing is op individuen en bedrijven die niet in Spanje wonen en inkomsten genereren in het land. Deze belasting wordt berekend op basis van het bruto inkomen en wordt ingediend in een belastingaangifte voor 31 december van het jaar na het genereren van de inkomsten. Het is belangrijk om aan de bijbehorende fiscale verplichtingen te voldoen om boetes en sancties te vermijden.

Al deze vereisten en procedures zijn verplicht bij de aankoop van onroerend goed in Spanje. Bij het kopen van een huis wordt meestal gedacht aan het verkrijgen van de nodige fondsen, via spaargeld, een hypotheek of persoonlijke leningen. Het is al moeilijk voor een inwoner om de verschillende procedures voor het verkrijgen van onroerend goed te begrijpen, die het moment van aankoop kunnen compliceren en tot een onaangename ervaring kunnen leiden. Zonder het te beseffen maken we kosten voor de taxatie van onroerend goed, de notaris… Naast de kosten kan het zijn dat we zonder het te weten kiezen voor een onroerend goed dat niet geschikt voor ons is, dat gebreken heeft of zich in een complexe stedenbouwkundige situatie bevindt. Het inhuren van een advocaat kan dit proces vergemakkelijken.

Kortom, het kopen van onroerend goed in Spanje als buitenlander kan een uitstekende investering zijn, maar het is belangrijk om de nodige stappen te begrijpen om de transactie veilig en effectief uit te voeren. Door deze adviezen op te volgen en samen te werken met een ervaren advocaat of vastgoedadviseur, kunt u zonder problemen uw eigendom in Spanje verwerven en genieten van alles wat dit prachtige land te bieden heeft.

Als u meer wilt weten over dit vakgebied, nodigt A&O Abogados, experts in onroerend goedrecht, u uit om de volgende link te bezoeken: https://andradesortegaabogados.es/index.php/nl/849-2/

Bent u geïnteresseerd in het kopen van onroerend goed in Spanje, maar schrikt de bureaucratie u af? Denkt u dat u als buitenlander problemen kunt tegenkomen waar u niet op voorbereid bent? Bij A&O Abogados zullen we de aankoop van uw toekomstige huis beheren. Bel ons.

Vergelijkbare berichten