DE STRAF VAN EEN BOETE IN DE SPAANSE WET

De Spaanse wet bevat een systeem van boetes als straf voor het plegen van een misdrijf. Dit systeem laat de rechter echter een ruime beoordelingsmarge. A&O Abogados, deskundige advocaten strafrecht in Marbella, Spanje, legt het u hieronder uit.

Ons strafrechtelijk systeem heeft straffen ingedeeld in drie grote groepen: vrijheidsstraffen, vrijheidsstraffen en een geldboete. In de volgende regels zullen we ingaan op de structuur van de boetestraf in de Spaanse wet.

Ons systeem is geconfigureerd door het dagboetesysteem, waarbij voor elke dag een bedrag wordt ingesteld. Het doel van deze verdeling van de boete is om deze om te zetten in geval van niet-betaling. Met andere woorden, voor elke twee dagen boete die niet wordt betaald, wordt deze omgezet in één dag gevangenisstraf.

We moeten dus twee variabelen in dit type zin behandelen:

  • De beperking van de dagen en
  • De vaststelling van het te betalen bedrag.

Met betrekking tot de bepaling van de in elk geval op te leggen dagboetes, wordt, afhankelijk van het overeenkomstige type misdrijf, een interval aangegeven waarin de overeenkomstige straf kan worden vastgesteld. Het is aan de rechter om, afhankelijk van de omstandigheden van het feit en de persoonlijke omstandigheden van de auteur, de specifieke straf vast te stellen, met een limiet van 10 dagen en 2 jaar voor natuurlijke personen, en 5 jaar voor rechtspersonen .

Wat betreft de vaststelling van het dagelijkse quotum, zoals in de vorige, zal het aan de keurmeester zijn om dit quotum vast te stellen, met de volgende limieten

fysieke personen:

Mín. 2 EUR Max. 400 EUR

samenlevingen

Mín. 30 EUR Max. 5000 EUR.

Wanneer de straf wordt vastgesteld in maanden, wordt aangenomen dat ze 30 dagen hebben, terwijl als ze worden vastgesteld in jaren, wordt begrepen dat ze 360 ​​hebben.

Hoe lang moet ik de boete betalen?

De rechter kan overeenkomen de geldboete binnen een termijn van ten hoogste twee jaar te betalen, mits die reden gegrond is.

Wanneer kan worden begrepen dat de straf is overtreden?

Wanneer de gespreide betaling van de boete is overeengekomen, kan ervan worden uitgegaan dat het niet betalen van twee termijnen het vervallen van de rest inhoudt.

Wat gebeurt er als ik niet betaal?

De verdeling van de straf in dagen boete maakt het mogelijk om als gevolg van niet-betaling de straf om te zetten in dagen vrijheidsbeneming, waarbij in het Wetboek van Strafrecht is vastgelegd dat één dag vrijheidsbeneming moet worden uitgezeten voor elke twee ontevreden fijne termijnen.

Kan gevraagd worden om de hoogte van de termijnen of de voorwaarden te wijzigen als de omstandigheden zijn veranderd?

Op verzoek van de overtreder kan de rechter worden gevraagd om de boete of de termijnen te wijzigen, waarmee de onmogelijkheid wordt aangetoond.

Er is nog een ander uitzonderlijk criterium voor het bepalen van de boete in het Spaanse strafrecht, zoals de proportionele boete, waarvan de vaststelling zal overeenkomen met de rechter op basis van de specifieke omstandigheden van de zaak en het verkregen product.

A&O Abogados, strafrechtadvocaten aan de Costa del Sol kunnen u helpen met uw boete. Contacteer ons nu.

Vergelijkbare berichten